VOLVO ORIGINAL CUP 2012:

04.februar 2012:     KNA Kongsvinger, Rally Finnskog
18.februar 2012:     NMK Hadeland, Rally Hadeland
03.mars 2012:         NMK Nore og Uvdal, Numedalsrally
16.juni 2012:          NMK Larvik, Vestfoldsprinten
08.september 2012: NAF Motorsport Asker & Bærum, Rally Telemark
22.september 2012: NAF Motorsport Hamar & Omegn, Rally Hamar

6 rally inngår, 4 er tellende i cupen

 

 


Søndag 26.februar 2012: ATLE REDALEN RASKEST PÅ HADELAND.
Det var morro å se så mange Originaler på Hadeland. 14 Originaler totalt, 4 i klasse 17, 7 i klasse 18, 2 i debutant og 1 i Challeng.
Atle Redalen/Vegard Halland var totalraskest og vinner av klasse 17. "VOC.veteranen" Anders Berget/Morten Bjørkesett kjempet hardt mot rattrust og mange års hvile og måtte se seg slått med 23 sekunder. Tredjeplassen i klassen gikk til Tor Bekkevold/Henriette Lien. Tor hadde solgt denne bilen til en Challengfører, men han hadde en ny på lur så vi kommer til å se mer til han.
Bjørn Ola Grøterud/Thomas Smeland "justerte spissingen" på ene siden og måtte bryte.
I klasse 18 fortsetter Jim Tony Spangen/Anders Antonsen å imponere. Også denne gang var han egentlig totalraskest, men de hadde klart å få 10 sek tidstillegg og dermed ble det andreplass totalt, bare 4 sek etter Redalen, men 1.plass i klasse 18.
Men det kan se ut til at Spangen etterhvert skal få litt mer konkuranse av de andre i klassen. Ole Martin Bakke/Eirik Bakke Fosen hadde mange problemer denne dagen, men kjørte likevel inn til andreplassen.
 Harald Larsen/Lene Bergene har tidligere kjørt Subaru og får stadig nye sjokk i Originalen. Uvant med drift på kun ett hjul, i stedet for fire. Og så venter de litt på at ting skal skje når de trår på gassen, eller at det skal bremse betydelig bedre når de bremser. Dette er vel nesten som å starte på nytt. Denne gang ble det tredjeplass, men med litt mer erfaring med Original kan de bli farlige.
Fjerde- og femteplassen gikk til Jon Steinar Sørby/Arild Christoffersen og Pål Arne Sæther/Daniel Wolden.
Ole Morten Tangen/Vilde Fjulsrud satser mye, og med med litt snøskuffing ble det en 6.plass i klassen. Jan Vegard Johansen brøt.
Erik Tandberg/Vidar Holum kjørte i klasse Challeng, og vi håper det ble bra resultat. Vidar, kan vi få en løpsrapport på mail for å legge ut på siden her ?
Det var 2 debutanter i VOC. Christoffer Gusterud/Jarle Pedersen tok seg til mål og fikk gjennomført. Det gjorde ikke Rolf H. Møller/Aleksander Wiik. Men de kom i stedet på TV, men har nok en jobb foran seg før neste rally.
Vi var også på Hadeland. John var med på teknisk hele tiden. Stort sett var det bra, noen fikk småting de måtte rette på. På servicen fikk vi en stor pose boller av Team Jahrmann, som vi gjorde en runde rundt med. Desverre klarte vi ikke å få pratet med alle i Original denne gangen, når det var bare en service. Men det kommer flere rally.LØPSRAPPORT FRA RALLY HADELAND:

Startnr 41, Ole Martin Bakke/Eirik Bakke Fosen
Etter mange seine kvelder i verkstedet blei vi endelig klare for årets Rally Hadeland. Vi har ikke kjørt løp siden Numedalsrally i fjor, og det ble derfor spennende å se hvordan vi lå ann i forhold til de som allerede hadde kjørt noen vinterløp. Vi har fått kjørt noen treninger i vinter, men ingen note trening.

Dette fikk vi erfare på de første etappene, notene kom ut av kartlesern, men gikk inn det ene øret og ut igjen på sjaføren. Tempoet på de første etappene ble derfor deretter, og det toppet seg med en avkjøring på ss2. Etter en lang slette der det gikk for fullt skulle vi inn i en sjikane. Det eneste vi så i enden av veien var en snøhaug, og vi observerte ikke om veien gikk den ene eller den andre veien. Med noter som datt ut like fort ut av hodet som de kom inn, sto vi selvfølgelig med snuta i brøyta. Bom fast...... Heldigvis var det bra med publikum på plass og fikk dyttet oss opp igjen. To tilskuere var på pletten med en gang, men den store volvoen blei for tung, så det gikk med enda mer tid før forsterkningene kom. Dette resulterte i rundt 30 sek tidstap, men vi var fornøyd med at vi kom videre, uten enda mer tidstap.


SS3 gikk litt raskere enn de 2 første etappene, men fortsatt sleit vi med flyten. Blei litt hindret av en uheldig Ole Morten Tangen som hadde kjørt ut, da vi kom som første bil etter hans utforkjøring. Heldigvis rakk vi akkurat å bremse ned i tide. Bilen ville ikke gå på tomgang denne helga, noe som resulterte i at under stoppen for Ole Morten døde motoren og vi måtte starte på nytt. Heldigvis harket den i gang igjen og vi smatt akkurat forbi med en del av bilen i brøyta og andre sida 2 cm fra skjermen til Ole Morten :)


Vi var ikke fornøyd med dagen så langt, så vi bestemte oss for at vi skulle ha full skjerpings før neste gjennomkjøring.


På de tre siste etappene gikk det bedre og bedre med en 2 tid, en 3 tid og med bestetid på siste etappen, klatret vi opp til 2 plass i klassen bak Spangen. Spangen var jevnt rask på alle etapper og vant helt fortjent.Vi er fornøyd med resultatet tatt i betraktning hvor smått det gikk fra start. 940 gutta kjører veldig fort så her kan det ikke fires! Vi synes at det gikk bedre og bedre for hver etappe, så nå ser vi fram til neste løp som er Flesbergsprinten førstkommende helg og Numedalsrally helga etter.

Håper å se flere voc sjafører der!

Mvh Ole Martin Bakke & Eirik Bakke Fosen
Fredag 17.februar 2012: 12 ORIGINALER KLARE FOR HADELAND.

Første Original ut på Hadeland er startnr. 212, Erik Tandberg og kartleser Vidar Holum. De kjører i klasse 21 Challenge.
I klasse 17 finner vi Tor Bekkevold, Anders Berget, Bjørn Ola Grøterud og Atle Redalen. Hadde nesten ventet å se Knut Morten Haug også, som har en førsteplass i første cupløpet å forsvare.
I klasse 18 er vinneren fra Finnskog, Jim Tony Spangen på plass. Deretter følger Pål Arne Sæther, Jon Steinar Sørby, Ole Morten Tangen, Ole Martin Bakke, Jan Vegard Johansen og Harald Larsen.
Vi er også på plass lørdag morgen.

 

Torsdag 9.februar 2012: SPANGEN RASKESTE ORIGINAL PÅ FINNSKOGEN.
Jim Tony Spangen og kartleser Anders Antonsen hadde ingen respekt for deltagerne i klasse 17, og kjørte like godt inn som raskeste Original på Finnskogen og en 13.plass totalt. Knut Morten Haug/Jan Roger Sigfridstad og Hans Einar Mørkhagen/Øyvind Bråten kjempet bittert hele dagen, men Haug kunne kjøre inn som vinner av klasse 17 med Mørkhagen 40 sek bak.
Jim Tony Spangen/Anders Antonsen var totalt 10 sek raskere enn klasse 17 føreren Haug. Spangen kunne kjøre i mål hele 56 sekunder foran Ole Morten Tangen/Vilde Fjulsrud.
Men Tangen kan vise til flere utrolig gode strekketider langt foran de andre. Med litt mer erfaring blir nok Tangen farlig. Bjarne Nordal/Per Brynildsen tok 3.plassen etter frisk satsing.
Anders Berget og Per Otto Sigfridstad måtte bryte.

 

 

Fredag 3.februar 2012: RALLY FINNSKOG MED SPRENGKULDE OG 6 ORIGINALER
Vi hadde -22 grader i dag tidlig, og det er sikkert ikke varmere på Finnskogen. Lørdag morgen skal det bli enda kaldere.
Anders Berget er tilbake i Original. Han, Knut Morten Haug og Per Otto Siegfridstad skal kjempe om plassene i klasse 17. I klasse 18 er det Ole Morten Tangen, Jim Tony Spangen og Bjarne Nordal som har en kamp.
Vi har også pakket alt klart for å reise til Finnskog. Men jeg knakk ett ribben for noen dager siden og dette har vært litt anstrengende noen dager. Tror jeg bare må melde pass. Vi skal se utover dagen hvordan det går, men jeg er redd vi må bli hjemme. Desverre første gangen vi uteblir fra Finnskog. Jeg var til og med så heldig at jeg fikk delta i det "hemlige" Rally Finnskog for mange år siden, var det i 1983 tro.
Vi får bare sitte her og følge dere på nettet. Send gjerne en mail etter rally så jeg har litt å skrive om. Lykke til alle sammen og så håper vi at kulda ikke ødelegger for dere.
 


 

Onsdag 18.januar 2012: RALLY ON ICE TRENGER FLERE DELTAGERE.
Fikk akkurat en mail fra Vidar Holum som oppfordrer Rallyførere til å melde seg på Rally on Ice i Sigdal.
De trenger desperat deltagere.
Ta en titt inn på: naf-motorsport.no og meld deg på.


Lørdag 14.januar 2012: MØRKHAGEN VIL LEIE ORIGINAL.
En av våre beste Originalkjørere ønsker å leie en Original til Rally Elverum. Han ønsker helt klart en optimal bil. Har du det, og ønsker å leie den ut, så ring til Hans Einar Mørkhagen på tlf: 918 23 829.  Hadde vært morro å se ham i skogen igjen.

 

Mandag 19.desember 2011: CUPEN 2012 BLIR LAGT UT ONSDAG 21.DESEMBER.
Vi avslutter 2011 med å ta med oss premiene på neste års første cupløp.
2012.
Det blir ingen store nyheter i Volvo Original for 2012. Det har lenge vært et ønske fra noen om å få kjøre med andre (uoriginale) felger. Dette blir ikke aktuellt i 2012. Vi ser også at en del av dere "strekker strikken" meget langt, og også for langt med henhold til reglementet. Dette er ting vi tar tak i fra starten av 2012. Vi kommer aktivt til å være med på teknisk kontroll på løpene. Dette skal ikke lenger få ødelegge klassen. Volvo Original har i alle år vært en "ren" klasse i Norge. Noen "svin" på skogen har det vært, men disse er fort blitt luket ut. Det viser seg raskt at en ikke kan slippe oppsynet med klassen. Da er en fort ute og kjører. Nå ønsker vi å ta tilbake det gamle gode miljøet, med bilene som til enhver tid fulgte reglementet.
De fleste av dere kan selv ta en gjennomgang av som skal være Volvo Originale deler. Dette er bremseslanger, bensinpumper, oljefilter, luftfilter, felger og lignende. Det er førers ansvar at bilen er i samsvar med reglementet. Reglementet kommer nå til å bli lagt ut på siden her, slik at det blir lettere å finne.